Г-н Министър-председател, имате 1100 е-мейла в пощата си … но защо не стигнат до вас?

Г-н Министър-председател,

като граждани, упражняващи конституционното си право да участваме в управлението на България, от два дни се опитваме да изразим до Вас волята си по важен обществен въпрос.

Но нашето мнение не стига до Вас – електронната Ви поща primeminister@government.bg отказва да приема изпращаните от нас писма.

На 24.02.2010 в 06:07 часа започнахме петиция срещу намерението на водените от вас правителство и мнозинство в Народното събрание да смекчат вече приетите и предстоящи да влязат в сила ограничения за тютюнопушене на обществени места.

Петицията е осъществена чрез интернет на сайта www.ZabranetePusheneto.com . При всяко подписване на петицията,  интернет-сайта изпраща електронна поща (е-мейл) от името на подписалия до девет институции – Министър-председателя, Народното събрание, всички парламентарни групи там и Министъра на здравеопазването.

В първите два часа и половина от започването на петицията, около 80 е-мейла с позицията на активни български граждани са влезли успешно във Вашата електронна „пощенска кутия“.

Но след този момент, досега над 1100 (хиляда и сто) е-мейла с петицията и мнението на Вашите избиратели се „блъскат“ безуспешно в техническа преграда, издигната от интернет-специалистите на правителството.

В същото време, изпратените електронни писма до другите получатели – Народното събрание и Министъра на здравеопазването – не изпитват подобен проблем да стигнат до „кутиите“ на получателите им.

Напълно разбираме, че Вашият е-мейл вероятно е „бомбардиран“ във всеки миг от изключително голям брой нежелани, несвързани въобще с институцията Ви  съобщения. Разбираема е и мярката, взета от специлистите, да спират такива съобщения преди дори да се появят в е-мейла Ви.

Но намираме за недопустимо да бъдат третирани по същия начин вече почти два дни електронните писма на хиляди граждани, желаещи да изразят до Вас волята си по важен обществен въпрос.

Сигурни сме, че живо се интересувате какво мислят гражданите на България за намеренията и решенията Ви в управлението.

Затова очакваме да направите необходимото така, че писмата от нашата петиция да започнат да стигат отново до Вашата електронна поща.

С уважение, от името на над 1100 подписали петицията български граждани,

Красимир Василев Гаджоков,
един от организаторите и осъществителите на петицията срещу проектозакона за облекчаване пушенето на обществени места
gadjokov@gmail.com

5 thoughts on “Г-н Министър-председател, имате 1100 е-мейла в пощата си … но защо не стигнат до вас?

 • 26.02.2010 at 01:16
  Permalink

  Ха ха ха! Запушиха си ушите, господата управници

 • 26.02.2010 at 05:04
  Permalink

  За целта има народни представители избрани в районите на всеки подписал петицията,нали?
  1100 имейла!!!!!!-хора вземете свършете малко работа!

 • 03.03.2010 at 15:00
  Permalink

  Краси, разбрах че въвеждат отново ‘домови книги“. Информацията, която ще събират е невероятно подробна. Книгите ще стоят после в общината, т.е. – разграден двор. Всеки, който поиска ще може да види ЕГН на живеещите, квадратура и т.н. Само да поискат и ще могат да си прехвърлят имота преди дори да си си помислил да го правиш.
  Нова подписка?
  Ники

 • 03.03.2010 at 15:48
  Permalink

  Домоуправителя има ли право да оперира с ЕГН ? Кой и къде се е подписал че е оторизиран да събира информация относно живущите в блока?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *